Bardiensten door leden

De barinkomsten vormen een belangrijk deel van de inkomsten van onze club. Om de uitgaven laag te houden, hebben we de barexploitatie in eigen beheer. We draaien de bardiensten met behulp van de leden.

Wie draait een bardienst
Alle seniorleden van 21 jaar en ouder draaien een aantal bardiensten per jaar. Ben je al in functie als vrijwilliger bij CASH, dan krijg je vrijstelling voor de bardienst.

Je bent verantwoordelijk voor je eigen bardienst. Die moet je zelf inschrijven. Doe je dat niet, dan wordt je ingedeeld door de barcommissie. 

Ben je alsnog verhinderd om je bardienst te draaien, dan moet je zelf voor vervanging zorgen. Je kan ruilen met iemand anders. Lukt dat niet, dan kan de reservepool eventueel uitkomst bieden.   

Bardienst inschrijven
Inschrijven voor je bardiensten kan via de KNLTB.ClubApp. Dat werkt zo:
•    log in met je inloggegevens (bondsnummer en wachtwoord)
•    ga in het menu naar Club  
•    ga dan naar diensten 
•    selecteer een dienst en schrijf je in.

Heb je geen KNLTB.ClubApp, dan kun je ook inschrijven via de website. 
Log in via Mijn Club (rechtsboven op de homepage) of log in op mijn.knltb.club. en ga daar naar de dienstenplanner. Kies bij het inloggen voor bondsnummer en wachtwoord.  

Aanwijzingen voor de bardienst
Bij aanvang van je bardienst word je ingewerkt. Je krijgt een toelichting over de onderwerpen die bij het draaien van de bardienst belangrijk zijn. Bij de bar ligt een map waarin deze informatie ook beschreven staat.

Je dient ook de instructie verantwoord alcohol schenken (IVA) te doorlopen om een gekwalificeerd bardienstvrijwilliger te worden. Nog niet gevolgd? Klik op deze link om de instructie (e-learning) op te volgen.  

Wanneer is de bar open
De bar is van maandag t/m donderdag in de avond open vanaf 19.30 uur. 
De bar is van maandag t/m vrijdag in de ochtend open tussen 9 en 12 uur.
Daarnaast is de bar open bij alle activiteiten die in de officiële activiteiten kalender staan. 

Tot hoe laat is de bar open

  • De avondbardienst duurt door de week tot 23.00 uur. 
    Eén van de laatste leden blijft tot dit tijdstip om mee af te sluiten, zodat je niet alleen bent. Wordt dit niet spontaan aangeboden, vraag daar dan gewoon naar. Dat is gebruikelijk.  
  • Tijdens competities of evenementen kan de bar langer open zijn

Bardienst afkopen
Tussen 1 december 2023 en 1 februari 2024 heb je de mogelijkheid om de 2 bardiensten voor 2024 af te kopen voor een bedrag van 60 euro. 

De barcommissie zorgt er dan voor dat iemand uit de reservepool jouw bardienst vervult. Via deze link kan je gebruik maken van de afkoopregeling. 

Afkopen voor 2024 is niet meer mogelijk